Art Nouveau architecture, culture in Latvia

Møte på Latvias ambassade

De fleste av dere kjenner kanskje Latvia gjennom sin jugendstil preget arkitektur. Eller kanskje fra sine nydelige og unike sesonger som er sterkt til stede. Men dette er langt i fra alt Latvia har å tilby, spesielt for bedriftsreiser. Heldigvis så har vi allerede fått muligheten til å operere i dette landet. Vi har sett og opplevd mye her, men vi er likevel ivrige til å lære mer om kulturen. Dermed følte vi oss ikke bare begjæret, men også glade og spente for å bli invitert til en informativ presentasjon om Latvia på den latviske ambassaden i Norge. Jeg ønsker å starte dette blogginnlegget med en stor takk for denne muligheten!

Når jeg tenker over det, så har Latvia og Norge mange likheter. Naturen er veldig viktig for latvierne, i helgene drar de også på hytta, de elsker å plukke blåbær og på sommeren skinner solen på himmelen i nesten 20 timer! Kanskje det er derfor vi føler en så sterk assosiasjon til landet. Latvia har mange strender, ishockey som nasjonalsport og er hjemlandet til maleren Mark Rothko. Vi kan også takke Latvia for jeans ettersom oppfinneren av jeans, Jacob Davis, var født i Latvia. Det er til og med mulig å oppleve en natt i fengsel i havnebyen Liepaja. Men om dette blir for ekstremt for deg, er det også mulighet for å besøke et palass eller et slott. Både Rundale palasset, Cesvaine palasset og Cesis slottet er å finne i dette ladet. Her kommer historie til live og du kan virkelig oppleve den rikelige kulturen. Kanskje det frister med en natt eller to på et spa hotell. Se for deg å bruke morgenen på en konferanse etterfulgt av en avslappende ettermiddag i saunaen og med massasjer!

Alle disse fantastiske tilbudene vil bli feiret fra 2017 til 2021! Du lurer kanskje på hvorfor? 18. November 2018 er Latvia´s hundreårsjubileum! Dette gjelder også for The European Region of Gastronomy i 2017. For et fantastisk år!

En bonus er at fly tilgangen til Latvia er veldig bra. Det går direkte fly fra Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Ålesund. Dette er hovedsakelig gjort mulig pga. flyselskapet Air Baltic. De ga oss flott informasjon om deres tjenester og tilbud denne kvelden! Vi fikk også muligheten til å møte en representant fra Baltic Travel Group som tilbyr tjenester innen reiser og eventer. Con-Ex Destination Management var også til stede, de har tilbudt tjenester innen fritid,  insentiver, cruise og eventer i 25 år. Til slutt var vi så heldige å få møte Mice Cream, et nyskapende DMC firma som ønsker å tilby nye og spennende reiser!

Kvelden endte med nydelige tradisjonelle delikatesser, vin og muligheten til å skape nettverk. Vi er glade for å jobbe sammen og vi gleder oss til å lære mer om denne destinasjonen!

The team picture of Kelly

Skrevet av Kelly

The team picture of Vetle

Oversatt av Vetle