Group picture during snowshoe hiking with mountains in Hardanger

Tur til Hardanger

Fotspor ble invitert av Destination Hardanger Fjord for å ta del i en tur med fokus på å utforske vinter reiserutene for grupper i området. Våren kom i år også, men Fotspor ønsket ikke å gi slipp på vinteren helt enda. Så det ble et rongende ja for vinterleker fra oss i Fotspor.

Hardangerfjorden har de siste årene blitt en mer og mer populær sommer destinasjon. Og det med god grunn. Men Hardangerfjorden er helt klart like vakkert på vinterhalvåret når landskapet er dekket av kritt hvit snø. Vintrene i denne regionen er magiske og vil kunne levere unike og uforglemmelige opplevelser. Fotspor, i samarbeid med tur arrangører fra Danmark, Norge og Japan, bestemte å gjennomføre en førstehånds opplevelse og se hva Hardangerfjorden har å tilby vinterstid.

Her er det helt klart noe for både kultur entusiaster, eventyrere og natur elskere. Se for deg at du går opp en topp og skuer utover en utsikt som vil ta pusten fra deg, for så å ta del i unike lokale opplevelser. Det er dette Hardangerfjorden kan tilby deg. Etter å ha deltatt på et fire dagers program fikk vi viktig erfaring, rikelig med innsikt og kontakter. Fotspor fikk sjansen til å besøke noen av de best anmeldte overnattings fasilitetene i området. I tillegg fikk vi oppleve utendørs aktiviteter, kulturrike omvisninger og besøke et museum slik en turist ville gjort. Dette gir oss en perfekt innsikt i hvordan vi kan skreddersy et opphold for deg i Hardangerfjorden, passende dine ønsker og behov!

Programmet startet på Bergen lufthavn, med en hjertelig velkomst av Charlotte Lingener, markeds ansvarlig for Destination Hardanger Fjord. Vi ventet på at gruppen skulle samles også bar det av sted for et eventyr i Hardangerfjorden.

Turens første dag ble holdt i en kulturell og kunstnerrik atmosfære. Vi besøkte Thon Hotel Sandven, der fikk vi se kontrastene av både det historiske og det moderne. Vi fikk oppleve den kunstneriske siden av Hardanger etter å ha besøkt kunstsenteret Kabuso og opplevd lysets kraft (lys installasjonen Hardanger Skyspace).

Turens andre dag fikk en eventyrlig start, vi satte på oss fjellskoene og gjorde oss klare for å vandre i snøen. Folgefonni Breførarlag stilte opp med skinnende sol, vakker utsikt og en godt opplagt turrute for gruppen med en smakfull belønning i form av god tradisjonell lunsj. Dagen fortsatte med lyden av hardingfele på Hardanger folkemuseum. Lysten til å utforske Hardangerviddas lokale og tradisjonelle sider brakte oss til Hotel Ullensvang. Hver og en av oss fikk en personlig velkomst av hotelleierne, som for øvrig er femte generasjon drivere av hotellet. Akkurat dette ga oss et veldig spesielt og unikt første inntrykk av hotellet. Vårt opphold ble bare bedre og bedre etter dette. Omringet av Sørfjorden sin sjarme og det godhjerta personale ga oppholdet vårt en spesiell og uforglemmelig følelse.

 

 

Den neste dagen startet med en presentasjon av Trolltunga Active. Vi fikk innblikk i produktene Trolltunga Active tilbyr både vanlig og høy sesong. Neste stopp var Hardangervidda Natursenter, etterfulgt av hotell inspeksjoner i området. Vi fikk sjansen til å sjekke ut overnattings fasilitetene som er passende for både grupper og enkelt individer. Som en del av en kulinarisk opplevelse, fikk vi muligheten til å forberede og smake tradisjonell norsk mat, takket være Eidfjord Active.

Neste dag forberedte vi oss på en aktiv utendørs dag. Akkompagnert av Eidfjord Active, dro på nok en spasertur ut i det hvite vinterlandskapet. Og for å få den skikkelige lokale følelsen var vi absolutt nødt til å ta turen til Economusee Syse Gard. Det skulle vise seg at området er veldig stolte av deres produksjon av epler og den velsmakende Hardanger eplejusen og cideren, som er lokale spesialiteter. Det ligger i folkesjela til innbyggerne å motta alle besøkende med et glass eplecider, eller et glass alkoholfritt eplejus hvis det er å foretrekke.

En stor takk til Destination Hardanger Fjord som mottok oss og introduserte oss for deres tradisjoner. Også en stor takk til alle deltakere av turen som gjorde oppholdet varmt og trivelig til tross for det kalde vinterværet. Til slutt vil vi i Fotspor fortelle deg at vi ønsker å lage et perfekt opplegg for deg i et område fylt med eventyr, vakker utsikt og lokale spesialiteter!

The team picture of Alzbeta

Skrevet av Alzbeta

The team picture of Vetle

Oversatt av Vetle